vrijdag 12 maart 2010

Het afscheid van Wouter Bos

Die gladjakker van een Wouter Bos op de tv zijn afscheid als PvdA-'leider' zien aankondigen?
Wat een stuntelkop is het toch. Dat gezeur over 'tijd voor zijn gezin', daar zakt je broek toch van af? Wedden dat hij een overbetaald baantje in het bedrijfsleven gaat aanpakken, bij een bank of zo? Dat is wat ex-ministers van Financiƫn plegen te doen.
Bij de PvdA hoeven ze over zijn vertrek niet rouwig te zijn. Hij was als 'socialist' al even ongeloofwaardig als die Nijenrode-kloon van een Wim Kok.
Als je dan de argumenten ziet die hij verder aandraagt (strijd tegen vergrijzing, dreigende sociale wanorde, milieu- en klimaatproblematiek) wekken die nogal de indruk dat hij ermee uitscheidt omdat het hem allemaal te moeilijk dreigt te worden. Wat een slapjanus!
Gaat Job Cohen het beter doen? Dat lijkt mij zeer de vraag. De PvdA is al 20 jaar het spoor compleet bijster en ik zie niet hoe ze weer op het rechte pad kunnen geraken. Misschien dat Cohen bij de komende Kamerverkiezingen wat twijfelende potentiƫle PvdA-stemmers over de streep kan trekken, maar dat zal nauwelijks van doorslaggevend belang zijn. Ware socialisten stemmen al jaren niet meer op de quasi-liberale regentenclub die de PvdA is geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten